Een logo ontwerp geïnspireerd door het verleden en de natuur

Bij het ontwerpen van een logo voor het project Craibosch wilden we een logo creëren dat niet alleen de rijke geschiedenis van het project weerspiegelde, maar ook de essentie van de natuurlijke omgeving waarin het gelegen is. Onze visie was om natuurlijke en organische vormen te combineren met subtiele verwijzingen naar het verleden, waardoor een krachtig en betekenisvol beeldmerk ontstaat dat het hart van Craibosch vertegenwoordigt.

Een Terugblik naar het Verleden

Het project Craibosch heeft een diepgewortelde geschiedenis die teruggaat tot het verleden. We wilden ervoor zorgen dat het nieuwe logo deze historische context weerspiegelde en daarmee een eerbetoon bracht aan de basis waarop Craibosch is gebouwd. Om dit te bereiken, hebben we elementen geïntegreerd die doen denken aan bouwstenen (building blocks), waarmee we verwijzen naar de fundamenten en de groei van het project door de jaren heen.

Een Symbool van Verzorging en Genezing

Craibosch heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd als een plek van zorg en genezing. Om deze essentie vast te leggen, hebben we een subtiel kruis toegevoegd aan het logo. Dit symbool staat niet alleen voor het ziekenhuis dat onderdeel is van het project, maar belichaamt ook het medeleven en de toewijding van de zorgverleners die hun best doen om anderen te helpen herstellen.

De Pracht van de Natuur

Het project Craibosch is gezegend met een prachtige omgeving, omringd door weelderig groen. Het bos speelt een centrale rol in het welzijn en de helende sfeer van de locatie. We wilden dit natuurlijke aspect vastleggen in het logo en hebben daarom het groene element toegevoegd. Dit groen symboliseert niet alleen het bos, maar staat ook voor frisheid, rust en vernieuwing, allemaal waarden die nauw verweven zijn met het project.

Bloei van Vernieuwing

Craibosch is een plek waar mensen kunnen herstellen, groeien en bloeien. Om deze bloeiende geest in het logo te vangen, hebben we een bloem toegevoegd die tot bloei komt. Deze bloem staat voor de transformatie en positieve verandering die mensen ervaren tijdens hun verblijf in het Craibosch-project. Het is een symbool van hoop, genezing en de belofte van een betere toekomst.

Kleurkeuze: Een Harmonieuze Samensmelting

De kleuren van het logo zijn zorgvuldig gekozen om de kernwaarden van Craibosch te weerspiegelen. Het diepgroene kleurenschema staat voor de verbinding met de natuur, terwijl warme aardetinten zorgen voor een gevoel van geborgenheid en welzijn. Samen vormen deze kleuren een harmonieuze samensmelting die de natuurlijke omgeving van Craibosch en de zorgzame sfeer van het project weerspiegelt.

Slotgedachte

Het nieuwe logo van Craibosch is het resultaat van toewijding en zorgvuldige overweging. Het belichaamt de rijke geschiedenis, de natuurlijke pracht en de zorgzame geest van het project. We zijn er trots op dat we een beeldmerk hebben gecreëerd dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een diepere betekenis draagt. We hopen dat dit logo zal fungeren als een tijdloos symbool van de waarden en de missie van Craibosch, terwijl het mensen inspireert om te bloeien en te groeien in deze bijzondere omgeving.